Hrvatski radio

Radio Osijek

Ugovor o sufinanciranju djelatnosti Zračne luke

17.11.2022.

12:57

Autor: HRT / Radio Osijek

Ugovor

Ugovor

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić i direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos potpisali su milijun kuna vrijedan Ugovor o sufinanciranju djelatnosti Zračne luke u domaćem i međunarodnom prometu.


Osječka zračna luka jedina je zračna luka u ovom dijelu Hrvatske i zato trebamo pomoći funkcioniranje Zračne luke. Da bi se odvijao zračni promet potrebna su značajna materijalna sredstva. U zadnjih pet godina Osječko - baranjska županija sufinancirala je Zračnu luku u iznosu 4,5 milijuna kuna. Kontinuirano sufinanciranje Zračne luke potrebno je da bi ona opstala i funkcionirala. Materijalna pomoć, ali i suradnja Županije i Grada je pravi put da bi Zračna luka došla na onu razinu kakvu naši građani očekuju a to je da preuzima putnike, funkcionira i da radi. Ovim subvencijama pokazuje se kvalitetan rad i suradnja, naglasio je direktor Ivan Kos te je izrazio nadu u nastavak suradnje. Zajedničkim snagama uspjet ćemo ostaviti zračnu Luku tamo gdje pripada, da je uspješna i da vozi naše građane i povezuje Osijek sa ostatkom Europe i svijeta. Milijun kuna subvencije pomoći će za softverska rješenja uređaja i sve ono što je potrebno za redovan rad Zračne luke.


Ugovor

Ugovor

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Mato Lukić

Ivan Kos

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.