Hrvatski radio

Radio Osijek

11:42 / 12.01.2018.

Autor: Davor Lončarić

Ugovor vrijedan 45 milijuna kuna za Đuru Đakovića

foto: ilustracija

foto: ilustracija

Foto: - / -

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković, je s naručiteljem ATIR RAIL ugovorila je dodatnu isporuku vagona cisterni serije Zacns 45 u vrijednosti od 45 milijuna kuna, objavili su iz te tvrtke.

Prema konačno usuglašenom planu, dodatne količine vagona bit će isporučene tijekom drugog kvartala 2018., kao kontinuirani nastavak aktualne proizvodnje za istog naručitelja.


Vagoni tipa Zacns 45 su rezultat vlastitog razvoja, proizvedeni su od nehrđajućih materijala, a namijenjeni su transportu emulzije kalcijevog karbonata. Certificirani su prema važećim TSI standardima i ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.

Ovaj ugovor je dokaz povjerenja inozemnog kupca u proizvod Đure Đakovića, te će osigurati daljnje popunjavanje proizvodnih kapaciteta, što će dovesti do dugoročno održivog poslovanja grupacije Đuro Đaković, ističu iz tvrtke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.