Hrvatski radio

Radio Osijek

Ugovori za projekte poticanja zapošljavanja vrijedni 60.000 kuna

05.04.2018.

12:16

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Ugovore za osposobljavanje polaznika za obavljanje poslova njegovateljice i računovođe za mala poduzeća u okviru projekta poticanja zapošljavanja s Pučkim otvorenim učilištem Osijek i Pučkim otvorenim učilištem Poetika potpisao je osječko - baranjski župan Ivan Anušić.

Nakon dobivenih informacija od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o zanimanjima za koje postoji potražnja na tržištu rada Županija se odlučila s 60.000 kuna financirati osposobljavanje 15 polaznika za poslove računovođe za mala poduzeća i 12 njegovateljica, rekao je župan Ivan Anušić.
"Osobe, koje odabere Hrvatski zavod za zapošljavanje, nakon osposobljavanja zaposlit će se za navedena zanimanja, a Osječko - baranjska županija, po prvi put plaća i putne troškove, bez obzira iz kojeg dijela županije polaznik dolazio", rekao je župan Anušić.
Tečaj traje 250 sati, istaknuo je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Osijek Miroslav Amrein: "Nakon tri mjeseca pohađanja, polaznici dobivaju Uvjerenje o osposobljenosti i to im se, elektronskim putem, upisuje u Radnu knjižicu."
Dugogodišnja je suradnja osječkog Regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Županije o prekvalifikaciji i osposobljavanju nezaposlenih osoba koje su u evidenciji Zavoda koja bilježi pozitivne rezultate, naglasila je voditeljica Odsjeka posredovanja i priprema za zapošljavanje osječkog Regionalnog ureda, Ankica Vučković. te je pojasnila kako zajedničkim analizama nastoje istražiti potrebe poslodavaca na tržištu rada te, u skladu s tim, provode određena obrazovanja.
Od 2004. godine, za projekte poticanja zapošljavanja, ukupno je utrošeno 3 milijuna kuna. S tim trendom se nastavlja, jer u Županiji smatraju da zbog iseljavanja i promjena u ponudi i potražnji posla moraju se prilagoditi tržištu rada, a ovo je najbolji način kako ljudima osigurati radno mjesto i kako ih, za novo radno mjesto kvalificirati, naglasio je župan Anušić.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.