Hrvatski radio

Radio Osijek

Uhićen počinitelj više od 30 provalnih krađa

15.01.2020.

14:16

Autor: Neven Knežević

foto:hrt.hr

foto:hrt.hr

Foto: - / -

Razriješeno je 36 kaznenih djela provalnih krađa koje je tijekom 2019. pa sve do 13. siječnja ove godine počinio 30-ogodišnjak s područja Osijeka. Tu informaciju novinarima su priopćili predstavnici Policijske uprave Osječko baranjske. Ukupna vrijednost otuđenih predmeta, veća je od 170 tisuća kuna.

Prema riječima voditelja službe općeg kriminaliteta Krunoslava Patače Policijska uprava Osječko - baranjska u suradnji s Državnim odvjetništvom Osijek zadnja dva mjeseca provodila je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je tridesetogodišnjak s područja Osijeka počinio 36 kaznenih djela provala u kuće i stanove, dva ugostiteljska objekta, te kazneno djelo računalne prijevare. Nakon što su 14. siječnja obavili pretragu mjesta stanovanja počinitelja kada je on i uhićen, tamo su kao i u njegovom osobnom automobilu pronašli veliki broj otuđenih predmeta. "Počinjena je ukupna šteta veća od 173 tisuće kuna, a najveći broj provalnih krađa počinjen je u Osijeku, područje Donjeg grada, Retfale i Višnjevca, te na cijelom području Baranje", rekao je Patača. Iz objekata u koje je provalio krao je novac, nakit, satove, bižuteriju, alkoholna pića i osobne dokumente. U pravilu je prije provala izviđao i planirao, te najčešće provaljivao noću sa zadnje strane objekta, preko prozora i balkonskih vrata. Glasnogovornik PU Osječko - baranjske Zoran Kon govoreći o kaznenom djelu računalne prijevare uhićenog počinitelja, upozorio građane da u svojim novčanicima, domovima ili automobilima ne drže na istom mjestu kartice i njihove pinove. Pronađeni predmeti građanima se biti vraćeni prema prijavi koju su podnijeli policiji.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.