Hrvatski radio

Radio Osijek

Uhićena dvojica odbjeglih Moldavaca, policajce očekuje disciplinski postupak

14.02.2022.

17:10

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Pobjegli iz policijskog vozila na putu za zatvor

Pobjegli iz policijskog vozila na putu za zatvor

Foto: HRT / HTV

Dvojica moldavskih krijumčara migranata koji su u petak pobjegli policajcima dok su ih prevozili u osječki zatvor uhićena su u nedjelju na đakovačkom području, potvrdila je policija koja će zbog bijega osumnjičenika protiv policajaca u pratnji pokrenuti disciplinski postupak.

Dojavu građana da su u šumi kod Širokog Polja uočene osobe koje odgovaraju opisu bjegunaca, vukovarsko-srijemska policija dobila je u nedjelju oko 18,20 sati nakon čega su bjegunci uhićeni u suradnji s osječko-baranjskom policijom i predani u Zatvor u Osijek.

Policija je utvrdila da policijski službenici koji su pratili Moldavce nisu postupali sukladno standardnim operativnim postupcima, zbog čega će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak.

Dvojicu moldavskih državljana policija je uhitila u srijedu nedaleko Lipovca dok su krijumčarili migrante, a u petak navečer su pobjegli iz službenog policijskog vozila dok su ih prevozili iz Vinkovaca u zatvor u Osijeku. Tada su uspjeli u stražnjem dijelu vozila izazivanjem mehaničkog kvara na stražnjim rešetkama otvoriti vrata i iskočiti iz vozila.

Još u srijedu prilikom prvog uhićenja jedan od osumnjičenika pokušao je pobjeći policajcima. Kad su njihov kombi francuskih registracijskih oznaka kod odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb okružili policajci, vozač je u pokušaju bijega vozilom nasrnuo na policajce i njihova vozila ali je ipak bio savladan, a u kombiju je zatečeno više stranih državljana.

Njegov 22-godišnji suradnik uhićen je dok je u osobnom automobilu na parkingu obližnjeg odmorišta Spačva čekao kombi. Policija je zahvalila građanima od kojih je tražila pomoć u potrazi za bjeguncima.

Galerija
Pokušaj bijega krijumčara imigranata, Foto: PU vukovarsko-srijemska/-
Migranti koje su krijumčarili Moldavci, Foto: PU Vukovarsko-srijemska/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.