Hrvatski radio

Radio Osijek

Ukinuti izravni letovi iz Osijeka za London

17.01.2017.

12:59

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zrakoplovi irske niskotarifne kompanije Ryanair više neće letjeti na liniji Osijek - London. "Iako službeno priopćenje još nismo dobili, vijesti je, nažalost, točna."- za Radio Osijek potvrdio je direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić.

Ryanair je o ukidanju letova Osijek-London e-mailom obavijestio putnike koji su rezervirali avionsku kartu. Direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić takav oblik komunikacije drži nekorektnim: "Bilo bi nam puno lakše, ako su već naumili ukinuti liniju, da su nas o tome ranije obavijestili. To je bila vrlo popularna i profitabilna linija, ali kako je već siječanj, za ovu godinu nećemo ni s drugim kompanijama uspjeti dogovoriti izravni let za London."

Neslužbeno se doznaje da je razlog otkazivanja zračne linije prestanak plaćanja subvencije Ryanairu: "Moramo osigurati transparentno i nediskriminirajuće poslovanje, jednake uvjete svima koje lete s našeg aerodroma. Ne smijemo dati povlašten status Ryanairu u odnosu na tvrtke Eurowings i Wizz Air kojima ne plaćamo subvencije.", objašnjava Marinić. Iako je subvencija koja se plaćala poslovna tajna, neslužbeno se doznaje da je riječ o milijunskom iznosu.

Ryanair je na toj lniji godišnje prevezao 20 tisuća putnika, popunjenost je bila iznimno dobra, više od 95 posto (prosjek Ryanair-a je 82 posto, napominje Marinić), a zanimanje se ne smanjuje. Stoga će Zračna luka Osijek najkasnije do iduće godine ponovno iz Osijeka osigurati izravni let za London.  

 

   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.