Hrvatski radio

Radio Osijek

Ukrali jelenske rogove u Topolju

17.03.2021.

10:31

Autor: Davor Lončarić

foto: ilustracija

foto: ilustracija

Foto: - / -

U Topolju je nepoznati počinitelj iz prostorija pravne osobe ukrao više komada jelenskih rogova. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta oko 70 tisuća kuna, ističe se u današnjem priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske.

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 12 kaznenih djela od kojih je izdvojeno kazneno djelo teške krađe, dva kaznena djela krađe, kazneno djelo nedozvoljena trgovina i kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 61-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo nedozvoljene trgovine. Kod nje su policajci jučer pronašli su i oduzeli oko 30 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli su kaznenu prijavu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 27-godišnji i 28-godišnji hrvatski državljani počinili dva kaznena djela teške krađe i krađe. Od 27. prosinca prošle godine do 16. ožujka ove godine, 27 i 28- godišnjaci provalili su u skladišta u Osijeku i Budimcima te ukrali više komada dijelova elektromotora, više desetaka kilograma bakrenih kablova, bakrenih traka i bakrenih izolacija. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta oko 7.000 kuna.

U četvrtak, 3. prosinca, prošle godine, u Topolju, nepoznati počinitelj je iz prostorija pravne osobe ukrao više komada jelenskih rogova. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta oko 70 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela posebno izvješće te nastavila traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće te po jedna na području Belog Manastira, Đakova, Donjeg Miholjca i Našica.

Evidentirana su tri vozača (1 vozač osobnog automobila, 1 vozač teretnog automobila 1 vozač motocikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 1 sat, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 40-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka.

Vozač je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 2180 kg te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,38 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.