Hrvatski radio

Radio Osijek

Ukupno deset oboljelih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji

30.03.2020.

10:50

Autor: Vedran Drabek

HRT

HRT

Foto: - / -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od noćas imamo jednu novu pozitivnu osobu na koronavirus, što je dosad ukupno deset oboljelih osoba izvijestio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

"S jučerašnjim danom testirano je ukupno 112 osoba. U samoizolaciji na području naše županije je 780 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana bilo je 20 dojava o kršenju samoizolacije od čega su se dvije pokazale kao utemeljene. U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci nalazi se pet hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19. Među njima je i jedan liječnik, koji je hospitaliziran. Još sedam liječnika kao i dvije medicinske sestre nalaze u samoizolaciji", zaključuje se u priopćenju.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sati 26. ožujka do 22 sati 29. ožujka, evidentirala ukupno 16 dojava o kršenju mjera samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili tri kršenja mjera samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat, izvijestio je glasnogovornik Dragoslav Živković.    

Od početka evidentiranja, 13. ožujka, Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimila je ukupno 152 dojave o kršenju mjera samoizolacije, te utvrdila 37 kršenja mjera samoizolacije.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Hrvatskoj, tijekom proteklog vikenda, na kontrolnim punktovima na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, policijski službenici su utvrdili 154 kršenja mjera. Osobe zatečene bez ovjerene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mjesto prebivališta, navodi PU vukovarsko-srijemska.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.