Hrvatski radio

Radio Osijek

10:52 / 20.06.2020.

Autor: Radio Osijek/HINA

Ultramaraton "Od velikog do malog Vukovara"

fotografija TV Našice

fotografija TV Našice

Foto: - / -

Pripadnici Gardijske oklopno - mehanizirane brigade sudjuluju na trećem memorijalnom ultramaratonu "Od velikog do malog Vukovara" koji se održava do 21. lipnja na dionici dugoj 305 kilometara - od Vukovara do Sunje, izvijestilo je Minsitarstvo obrane.

Na maratonu se trči neprekidno 37 sati u znak sjećanja na sve žrtve ova dva herojska mjesta. Cilj utrke je zapaliti svijeću i svijetlo Vukovara donijeti u Sunju te utrkom spojiti Vukovar i Sunju, stoji u priopćenju.
Prije starta ispred križa na Dunavu u Vukovaru zapaljene su svijeće svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Na startu maratona sudionicima se obratio i zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić koji je čestitao udruzi koja je organizirala maraton kojim prenosi vrijednosti Domovinskog rata na mlade generacije. "Žrtva naših poginulih branitelja ne smije se zaboraviti. Nama pripadnicima Hrvatske vojske čast je sudjelovati na ovakvom događanju i imate našu potporu, u ime svih pripadnika hrvatske vojske želim vam puno sreće i vidimo se u Sunji", poručio je.
Treći Memorijalni ultramarathon održava se na inicijativu Udruge rekreativnog trčanja Nexe Tream iz Našica, a u zajedničkoj organizaciji s Općinom Sunja, Gradom Našice i Osječko-baranjskom županijom te Hrvatskom vojskom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.