Hrvatski radio

Radio Osijek

Ultramaratonci stigli u Srebrenicu

10.07.2015.

17:03

Autor: Radio Osijek/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sudinici ultramaratona Vukovar-Srebrenica koji je ove godine četvrti put organiziralo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba u petak su stigli na cilj do kojega su trebali prijeći udaljenost od 227 kilometara.

Sedmorica maratonaca prema Srebrenici krenuli su u ponedjeljak s Ovčare, kako bi se na taj način uključili u obilježavanje 20. obljetnice genocida nad Bošnjacima, a sutra će sudjelovati i na središnjoj komemoraciji.
U maratonu tijekom kojega je svaki dan po vrućini trebalo pretrčati pedesetak kilometara sudjelovali su hrvatski branitelji Zagrepčanin Duško Štrbac, Osječani Elvir Rakipović, Robert Kasumović i Branimir Keler te Dražen Ćučić također iz Osijeka, vukovarski student Domagoj Šeremet i Alen Čokić iz Županje.
Među onima koji su hrvatske maratonce dočekali u Srebrenici bio je i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić koji je tamo ranije tijekom dana predvodio misu za Rudolfa Hrena, jedinog Hrvata ubijenog s tisućama Bošnjaka u Srebrenici u srpnju 1995. godine. 
Kardinal Puljić tom je prigodom rekao kako je važno iskazati istinsko poštovanje žrtvama strašnih zločina pri čemu je posebice osudio nijekanje počinjenog genocida. "Tu čovjeku pamet stane. Kako ćemo nijekati nešto što je činjenica", kazao je kardinal Puljić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.