Hrvatski radio

Radio Osijek

Unikom je spreman za zimsku sezonu

13.11.2022.

14:23

Autor: HRT Radio Osijek

Čelnici grada i Unikoma na smotri vozila

Čelnici grada i Unikoma na smotri vozila

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Na lijevoj obali Drave predstavljena je zimska služba osječkog Unikoma. Ralice, kamione, bagere i druga vozila obišao je i gradonačelnik Ivan Radić sa suradnicima, te izrazio zadovoljstvo spremnošću zimske službe

Od 15. studenoga počinje zimska sezona na prometnicama i traje do 15. travnja sljedeće godine. Kao i svake godine komunalna tvrtka Unikom predstavila je svoj vozni park namijenjen korištenju u zimskoj sezoni poput ralica, traktora s prilagođenim dodacima, kamiona za rasipanje soli i sipine, te manje strojeve za čišćenje nogostupa i pješačkih staza. "Možemo reći nakon obilaska da smo zadovoljni s ljudstvom i vozilima. Nadamo se da zima neće biti oštra i s puno padalina, ali i ako bude djelatnici Unikoma su spremni", rekao je gradonačelnik Ivan Radić. 

Direktor Unikoma Igor Pandžić istaknuo je da zimska služba održava 180 kilometara cesta od čega 90 kilometara prvog prioriteta, te isto toliko drugog, trećeg i četvrtog. "Osim toga Unikom održava i stotinjak kilometara pješačkih površina", rekao je Pandžić, te dodao da raspolažu s 14 vozila za kolnike s nadogradnjom s ralicom i posipačem, te 10 vozila za kolnike i nogostupe, a odgovarajući na pitanje o zalihama soli rekao je da raspolažu sa 600 tona, a u pripravnosti imaju dodatnih 400. 

Djelatnik prometne policije  PU Osječko - baranjske Romeo Malnar izvijestio je o obvezi korištenja opreme u vrijeme zimskih uvjeta koji su ispunjeni kada je kolnik prekriven snijegom ili je nastupila poledica. "U prometu mogu sudjelovati samo vozila koja imaju zimsku opremu, a to su zimske gume na sva četiri pneumatika s oznakom m+s ili ljetni pneumatici s najmanjom dubinom šare od 4 milimetra s pripremnim lancima na pogonskim kotačima".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.