Hrvatski radio

Radio Osijek

Unikom krenuo u veliko spremanje pojedinih dijelova grada

02.08.2021.

18:21

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Unikom Osijek

Foto: Unikom Osijek

Foto: - / -

Novi direktor osječkog Unikoma Mario Turalija odlučio je drukčije nego do sada postaviti održavanje javnih površina u gradu, a kako će ona izgledati radnici su demonstrirali danas na Vijencu Ivana Meštrovića, gdje su veliko generalno čišćenje obavili djelatnici RJ "Zelenila" i RJ "Javne higijene".

Kako je priopćeno, za razliku od ranije, kada "Zelenilo" i "Higijena" nisu radili sinkronizirano i nisu pratili jedni druge, sada će se raditi na novi i učinkovitiji način. "Nakon košnje, odmah kreće čišćenje tih javnih površina, sve kako bi se u kraćem vremenu postigao lijep i uredan izgled grada", navodi se.
Rukovoditelj Radne jedinice "Zelenilo", Jure Smajić, objasnio je novi način redovnog održavanja i čišćenja pješačkih, javnih i zelenih površina, cvjetnih gredica i dječjih igrališta. "Zelenilo u tom dijelu grada odrađuje svoj dio posla sa 4 amazone i 2 matre (strojna košnja), 5 trimera, 1 puhalicom i 4 vrtlarice, a popratila nas je Higijena s velikom čistilicom od 5 m3, malom auto čistilicom od 2 m3, Akvazura čistilicom peračicom, električnom čistilicom, jednim kamiončićem IVECO i 2 puhalice."
Nakon Vijenca Ivana Meštrovića, prema tjednom rasporedu, sutra se radovi nastavljaju na Sjenjaku (južno od centralne promenade). U srijedu slijedi generalno čišćenje površina sjeverno od centralne promenade, također na Sjenjaku. U četvrtak je neradni dan, a u petak je na redu Vijenac Murse i Trg bana Josipa Jelačića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.