Hrvatski radio

Radio Osijek

Unikom očistio grad nakon nevremena

01.08.2021.

19:06

Autor: Stjepan Filipović

Tekst i foto: Unikom

Tekst i foto: Unikom

Foto: - / -

Nakon kratkotrajnog, ali intenzivnog nevremena u ranim poslijepodnevnim satima u Osijeku, na inicijativu gradonačelnika Ivana Radića, ekipe Unikomovih radnih jedinica "Zelenilo" i "Čistoća" odmah su izašle na teren.

Naime, na nekoliko je lokacija nađeno slomljenih stabala i velikih grana, a na samom trgu Ante Starčevića zamijećena je veća količina otpada.
Tri ekipe po dvoje iz „Zelenila” imale su pune ruke posla – jedna s pilama i hidrauličnom platformom, kao i ostale dvije koje su obilazile sve glavne ulice, žile kucavice, te skupljale ono što je palo na nogostupe, ceste ili na zelene površine.
Najviše štete bilo je u Europskoj aveniji, a riječ je o lomovima manjih grana, dok je na Vijencu Ivana Mažuranića stradao veliki kesten, a ništa bolje nije bilo niti na Pampasu, kao niti u Donjem gradu pokraj Osnovne škole Jagode Truhelke.
Dvije ekipe s Higijene brzo su počistile samo središte grada, tako da je sinergijom dviju Unikomovih radnih jednica vrlo brzo grad doveden u pristojno stanje, kao da nije niti bilo nevremena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.