Hrvatski radio

Radio Osijek

Unikom redovito obavlja sve svoje djelatnosti

21.04.2020.

12:32

Autor: Željka Bačić

A.Bajto

A.Bajto

Foto: - / -

U posljednjih mjesec dana, otkako se poduzimaju mjere protiv koronavirusa, u Osijeku su građani odložili, a Unikom odvezao 20 posto više smeća nego mjesec ranije, Dokaz je to koliko su ljudi više kod kuće.

Prema riječima direktora Unikoma Davora Vića, odvoz kućnoga otpada, s povećanim količinama, obavlja se redovito, kao i održavanje javnih površina, od košnje trave do održavanja cvijeća. "U ovim novim uvjetima se pokazalo koliko je važno paziti na urednost i higijenu", rekao je Vić i dodao kako očekuje da će Zoološki vrt biti među prvima koji će biti otvoren za javnost jer je na otvorenom, a isto očekuije i za prijevoz kompom. Iako su osječke fontane, a imamo ih 13, svake godine puštane u rad polovicom travnja, na žalost, to se još neće dogoditi. A kada će, nije sigurno. U skladu je to s odlukama o što manjem kretanju, ali se čekaju i odluke u Gradu Osijeku, gdje se radi  na rebalansu proračuna  kako bi se financijski pomoglo gospodarstvu pogođenom pandemijom koronavirusa. Ostaje vidjeti hoće li se i koliko moći ulagati u  fontane, jer gotovo svaka treba i obnovu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.