Hrvatski radio

Radio Osijek

Unikom uvodi mobilno reciklažno dvorište

27.02.2019.

11:42

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Od ponedjeljka 4. ožujka s radom počinje mobilno reciklažno dvorište koje je namijenjeno građanima onih dijelova Osijeka, prigradskih naselja i općina u kojima Unikom obavlja uslugu prikupljanja otpada, a postojeće reciklažno dvorište na Jugu 2 im nije u blizini.

Budući da u nekim općinama i dijelovima Osijeka nema reciklažnih dvorišta, Unikom je odlučio ponuditi mobilno reciklažno dvorište. To je prikolica koju vuče kamion i koja će se u točno određeno vrijeme pojaviti i biti u određenom dijelu Mjesnog odbora ili općine, rekao je voditelj komunikacija Unikom-a, Vjeran Marijašević. Mobilno će reciklažno dvorište sat vremena biti na određenoj lokaciji i u njega se mogu odlagati različite vrste otpada: od papir, kartona, plastike, metala, stakla, tekstil, baterije, akumulatore, ljepila, boje, tinte, smole, jestiva i motorna ulja, glomazni, ee-otpad i štedne žarulje. U mobilnom reciklažnom dvorištu otpad se privremeno skladišti te se vozi uporabiteljima koji na adekvatan način zbrinjavaju otpad.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.