Hrvatski radio

Radio Osijek

Uobičajene aktivnosti uskoro i u Dokkici

22.05.2020.

15:22

Autor: Radio Osijek / KI

foto facebook Dokkica

foto facebook Dokkica

Foto: - / -

Dječji kreativni centar Dokkica, nastavio je u petak ciklusom "11-ica u Dokkici", podcastu u kojem se putem Facebooka predstavila Senata Maji. Uskoro se iz Dokkice nadaju i nastavku uobičajenih aktivnosti s djecom u svojim prostorima i velikom dvorištu.

Kako smo doznali tijekom razgovora s predsjednicom Udruge "Dokkica" Ines Novak, najavljujući novu "11-icu u Dokkici" sa Senatom Majić, ona je jedna neobična profesorica filozofije i francuskoga jezika, ljubiteljica umjetnosti, astronomije i kvantne fizike čiji životni stil odudara od ustaljenog način života kakav smo navikli susretati u našoj svakodnevici: "Senata Majić supruga je također našeg poznatog Ivana Kristijana Majića i doista je neobično kako su se našli kod nas u Slavoniji. Oboje su iz Zagreba i jednog dana su doputovali na izlet u Kopačevo i zaljubili se u to mjesto. Odlučili su se doseliti i to je bio početak jedne lijepe Slavonske priče. Senata i Ivan Kristijan žive na selu i rade u Osijeku, a svi znamo kako u današnje vrijeme nećete baš sresti mlade ljude da žive na selu i uz to imaju domaće životinje. Mnogima je možda nezamislivo da jedna profesorica francuskog i filozofije i jedan dramski pedagog i kazališni redatelj nakon posla iz Osijeka putuju kući u Kopačevo gdje ih dočekuju domaće životinje i sve ono što je dio, ja bih rekla, seoske idile", rekla je Ines Novak i podsjetila kako je "11-ica u Dokkici" nastala kao što i inače nastaju lijepe stvari: "Krenula je od jednog programa uživo, od jednog javljanja uživo u kojemu smo proglasili dobitnike nagradne igre i tako je krenulo. Nastavili smo svakog petka u 11 sati pa tako i danas na našem Facebook profilu."

Dokkica je ovoga tjedna počela raditi s djecom, a uskoro se nadaju i većem broju onih koji će dolaziti u njihove kreativne prostore i veliko dvorište: "Ja bih rekla da smo nekako do pola otvorili svoja vrata, toliko da mogu doći djeca koja pohađaju individualne sate u sklopu glazbenih radionica i u sklopu našeg programa 'Podrške za djecu i roditelje', a sve ostalo će još malo pričekati. Moramo provjeriti s roditeljima jesu li voljni i željni pustiti djecu u naše prostore u Keršovanijevoj ulici. Obzirom na to da imamo veliko dvorište od nekakvih 500 četvornih metara i dovoljno prostora u kućici od 350 kvadrata mislim da možemo vrlo kvalitetno organizirati i grupne aktivnosti, za recimo do desetak djece u grupi. Nadam se da bi sljedeći tjedan mogli krenuti onako punom parom kao nekada", izrazila je nadu Novak.

Ines Novak

99151541_1543002102536427_743592073118089216_o.jpg

99151541_1543002102536427_743592073118089216_o.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.