Hrvatski radio

Radio Osijek

Uoči sjednice Vlade u Osijeku: Gradsko vijeće za nastavak uređenja šetnice

30.11.2017.

19:02

Autor: Radio Osijek/mp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izvanredna sjednica, održana poslijepodne u Gradskoj upravi, imala je jednu točku na dnevnom redu, a počela je minutom šutnje za generala Slobodana Praljka i sve žrtve iz Domovinskog rata - civile i poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje.

 

 Uoči sutrašnje sjednice Vlade u Osijeku - Gradsko vijeće jednoglasno je prihvatilo prijedlog rješenja o sklapanju ugovora za sufinanciranje projekta proširenja dravske obaloutvrde. Hrvatske vode financirat će 90 posto iznosa, a Grad preostalih 10 posto vrijednosti projekta, rekla je pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu Ljiljana Belajdžić, predstavljajući vijećnicima tijek provedbe projekta, ukupno vrijednog 117 milijuna kuna. Grad će, prema prijedlogu rješenja o sklapanju ugovora platiti 10 posto od iznosa 44 milijuna kuna vrijednih radova spajanja Donjeg i Gornjeg grada na desnoj obali Drave, i to na 2.poddionici od stare Luke Tranzit u duljini od jednog riječnog kilometra.Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić vijećnicima je zahvalio na odluci koja je donesena jednoglasno, te najavio kako će ugovor biti potpisan sutra s predstavnicima Hrvatskih voda. Predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega istaknuo je kako je, uz obnovu Tvrđe, projekt uređenja šetnice jedan od najvažnijih za Osječane.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.