Hrvatski radio

Radio Osijek

UOOS: "Pametni četvrtak," 2.7.

29.06.2015.

11:51

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ideja vodilja pokretanja projekta „Pametni četvrtak“ mogla bi se slobodno nazvati i „Obrtnik obrtniku“, istaknuo je tajnik Udruženja obrtnika u Osijeku Zvonko Digula.

 

Najbolju informaciju vezano za svoju struku i djelatnost ipak najbolje poznaju sami obrtnici. Projekat „Pametni četvrtak“ u početku će koristiti potencijal obrta koji djelatnost obavljaju znanjem – u Udruženju objedinjeni u Ceh intelektualnih usluga. Ceh intelektualnih usluga trenutno ima najbrojnije članstvo i ukupno objedinjuje 241 člana. "Ocijenjeno je da klasična komunikacija: za uočenu temu i po njoj saziv sastanka za struke odnosno djelatnosti kojeg se tiče u pravilu kasni u brzini a time i u svojoj aktualnosti. Brzina života i rada i izmjena uvjeta poslovanja kroz stalne izmjene zakonskih propisa stvara situaciju da ih se ne može pratiti i distribuirati iz jednog centra kroz rad samo stručne službe Udruženja", ističe tajnik Digula.Upravo stoga prvi „Pametni četvrtak“ zakazan za 02.07.2015. u večernjim satima bit će sadržajno vezan za:

- izradu prijava za bespovratne poticaje

- područje zaštite na radu

- prezentaciju ideje „wellness paket“ koji za osnovnu ideju ima objedinjavanje potencijala smještajnih kapaciteta i ponude kozmetičkih, frizerskih i ponude wellness usluga u svojoj ukupnosti kao i

projekt OVO – Obrtnički vodič Osijek kao mobilne aplikacije preko koje bi se moglo kontaktirati Obrtnike prema potrebitim uslugama.

Održavanje „Pametnog četvrtka“ koristit će, zaključuje tajnik Udruženja Zvonko Digula "i drugi obrtnici, neovisno o svojoj djelatnosti ako ocijene da će među kolegama moći plasirati svoj proizvod ili uslugu odnosno pribavljanjem takvog proizvoda i usluge osigurati bolji rad svoje radnje."

U osječkom Udruženju obrtnika očekuju da će se "Pametni čletvrtak" održavati svakoga tjedna, da dolazak zainteresiranim članovima u Dom obrtnika u taj dan postane potreba i navika.

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.