Hrvatski radio

Radio Osijek

Uručene nagrade "Joza"

19.02.2022.

12:22

Autor: HRT Radio Osijek/HINA

kazalište Joza Ivakić

kazalište Joza Ivakić

Foto: web kazališta / kazalište

Na svečanosti u Gradskom kazalištu Joze Ivakića sinoć su uručene nagrade "Joza" za najbolju gostujuću predstavu za odrasle i za djecu, najbolju domaću predstavu za odrasle i za djecu te za najbolju glumicu i glumca u domaćoj predstavi za odrasle i za djecu.

U kategoriji najbolji glumac u produkciji Gradskog kazališta Joze Ivakića nagradu su dobili Marijan Josipović u predstavi za djecu i Vladimir Andrić u predstavi za odrasle dok su najbolje vinkovačke glumice Katarina Šestić u predstavi za djecu i Matea Marušić u predstavi za odrasle.

Od 14 gostujućih predstava kao najbolju predstavu za djecu "Jozu" je dobila predstava Korak po korak do čiste planete Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac, a kao najbolju predstavu za odrasle A. jmo P. robat ČEHOV. a iste kazališne kuće

Nagradu za najbolju domaću predstavu za djecu ravnopravno su s istim brojem glasova podijelile predstave Ljepotica i zvijer i Crvenkapica, koprodukcije Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku i Gradskog kazališta Joza Ivakić. U kategoriji predstava za odrasle dobitnik nagrade je predstava Tamo gdje tuga spava, koprodukcija Joze Ivakića i Kazališta Nova scena Vinkovci.

Nagradu Joza utemeljili su vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića, te medijske kuće, Plava vinkovačka i Novosti, Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija. O nagradama je odlučivala publika vinkovačkog kazališta koji su tijekom cijele prošle godine imali priliku glasovati putem kupona, koji je svaki gledatelj dobio uz kupljenu ulaznicu.

Nagrada Joza, medalja s likom Joze Ivakića na hrastovoj podlozi, rad je vinkovačkog akademskog kipara i slikara Ivana Lončara Žana te je ove godine dodijeljena prvi put.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.