Hrvatski radio

Radio Osijek

Ured predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović u Osječko-baranjskoj županiji

01.06.2018.

03:09

Autor: Radio Osijek/HINA

fotografija tv21.tv

fotografija tv21.tv

Foto: - / -

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović od 1. do 4. lipnja izmjestit će svoj Ured u Osječko-baranjsku županiju, što će biti šesnaesto izmještanje Ureda predsjednice izvan Zagreba u sklopu kojega će se u subotu obratiti na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana županije.

Boravak u Osječko-baranjskoj županiji predsjednica počinje u petak, 1. lipnja, u jutarnjim satima ispred zgrade Osječko-baranjske županije, gdje će zajedno sa županom Ivanom Anušićem i gradonačelnikom Osijeka Ivanom Vrkićem nazočiti podizanju predsjedničke zastave, navode iz Ureda predsjednice.
Nakon obraćanja nazočnima, u svom Privremenom uredu u zgradi Osječko-baranjske županije Grabar-Kitarović održat će radne sastanke s predstavnicima Županije, Grada Osijeka, primiti nadbiskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Đuru Hranića te predstavnike udruga i građane s područja Županije.
Istog dana predsjednica će obići gradilište nove zgrade Centra za autizam Osijek, posjetit će Graditeljsko-geodetsku školu Osijek, tvrtku "Inspecto u Industrijskoj zoni Nemetin te Školu nogometa NK Osijek.
Slijedi, u poslijepodnevnim satima, posjet Osnovnoj školi Antunovac gdje će u nastavku projekta "Hrvatska čita zajedno s djecom čitati ulomke iz djela Ante Gardaša "Duh u močvari" te nazočiti predstavljanju monografije 160 godina školstva u Antunovcu i postavljanju vremenske kapsule.
Nakon obilaska i predstavljanja projekta obnove centra i susreta s građanima općine Darda, predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će manifestaciju 19. Pannonian Challenge koja se održava u Osijeku.
Polaganjem vijenca kod Kapelice Kraljice mira, u prigodi obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije, predsjednica Grabar-Kitarović započet će drugi dan boravka u Osječko-baranjskoj županiji, a slijede sastanci s članovima Vijeća nacionalnih manjina, predstavnicima Koordinacije udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata i Savjetom za branitelje te s rektorom osječkog Sveučilišta J.J. Strossmayera Vladom Gubercem.
U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu predsjednica će se obratiti nazočnima na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Osječko-baranjske županije, a u nastavku dana posjetit će gradove Donji Miholjac i Našice te općinu Donja Motičina. Osim susreta s predstavnicima gradske vlasti i građanima, predviđen je posjet tvrtki "Kanaan u Donjem Miholjcu te Rukometnom klubu Nexe i Školi rukometa u Našicama.  
U nedjelju, 3. lipnja, Grabar-Kitarović u Valpovu će obići Sajam OPG-ova Valpovštine te održati sastanak s predstavnicima OPG-ova Osječko-baranjske županije. U Belišću će obići tvrtku "Harburg Freudenberger Belišće i Tvornicu papira "DS Smith, Belišće Mill.
Posljednjeg dana boravka u Osječko-baranjskoj županiji, u ponedjeljak će hrvatska predsjednica nazočiti potpisivanju ugovora o dodjeli na korištenje nekretnina Osječko-baranjskoj županiji, kojeg će potpisati ministar državne imovine Goran Marić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.
U naselju Beketinci posjetit će OPG Ivana Gašića, najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj, a boravak u Osječko-baranjskoj županiji završit će u Đakovu posjetom tvrtki "Ancona grupa i  susretom s pripadnicima 3. gardijske brigade "Kune.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.