Hrvatski radio

Radio Osijek

Uređenje desne obale Drave prema planu

11.05.2016.

13:24

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, u pratnji osječkoga gradonačelnika Ivana Vrkića i projektanta Zdenka Tadića, brodom je obišao radove na uređenju desne dravske obale, sustav obrane od poplave i sjeverni kolektor.

S Drave su vidjeli dokle je odmakla prva faza duga 650 metara, od ukupno 3 km obaloutvrde i šetnice, koja će povijesno spojiti Gornji i Donji grad kod stare Luke Tranzit. Zadovoljan viđenim, Plišić je istaknuo kako je do sada uloženo 7 od planiranih 100 milijuna kuna. Uz ove radove, u Osijeku se još grade vodno- komunalni objekti  u sklopu velikog projekta vrijednog 500 milijuna kuna iz sredstava EU, u izgradnji je i regionalni vodoopskrbni sustav, a u pripremi je i gradnja kolektora. Plišić tome dodaje kako će biti još važnih investicija iz europskih projekata u Osijeku. Gradonačelnik Vrkić je zadovoljan tijekom radova, jer su niske vode omogućile bržu izgradnju, pa bi takvom dinamikom prva faza mogla biti gotova do kraja ove godine, a ne, kako je planirano, polovicom 2017. Za mjesec dana očekuje građevinsku dozvolu za 3. fazu kod Kožare, a danas je dobio obećanje da će nakon toga odmah krenuti natječaj. Ističe kako je najvažnije da Grad ima sve potrebne dokumente na temelju kojih će tražiti EU sredstva. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.