Hrvatski radio

Radio Osijek

Uređenje i obnova groblja u Širokom Polju

15.07.2016.

13:07

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pripremnim radovima, nasipavanjem tucanika i postavljanjem rubnjaka uz buduće nove aleje, počeli su radovi na uređenju groblja u Širokom Polju .

"Kuća oproštaja puna je lišaja i mahovina, zbog čega će dobiti novo pročelje. Glavne aleje u ukupnoj dužini od 200 metara bit će popločene betonskim opločnicima i rubnjacima, a oko 500 metara ograde oko groblja ide u obnovu i bojanje. Prema projektu uređenja, izgradit ćemo parkiralište te popločiti i plato ispred središnjega križa. Na prigodnim mjestima na groblju i u selu naći će se i nove ploče "Počivali u miru", što je posebna želja mještana", najavljuje niz započetih ulaganja u širokopoljačko groblje predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo.
"Prema programu gradnje i održavanja komunale infrastrukture koje je usvojilo Gradsko vijeće izrađena je i projektna dokumentacija nove štedne led rasvjete za cijelo Široko Polje, i samo se čeka natječaj Fonda za energetsku učinkovitost kako bi osigurali sufinanciranje izgradnje rasvjete bespovratnim sredstvima", dodaje Soldo, ističući dobru suradnju i s Mjesnim odborom, čiji predstavnici pokazuju veliko zanimanje za projekte uređenja.

Uz popločene nogostupe, groblje će biti potpuno komunalno opremljeno, što podrazumijeva nove klupe, koševe za otpad, štednu rasvjetu, ali i novo hortikulturno uređenje, doznaje se od direktora Univerzala Mile Kaselja, bez čega ni preobrazba ovog mjesnoga groblja, o kojemu brine gradski komunalac, ne bi bila potpuna. "Planiramo postaviti i mini eko-otok za razvrstavanje otpada, lampiona i ostalog otpada, biljnog i mješovitog", kaže Univerzalov direktor Mile Kaselj.

/priopćenje G. Soldo/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.