Hrvatski radio

Radio Osijek

Uređenje Spomen obilježja Nemetin

25.04.2019.

12:11

Autor: Ksenija Zelenić

fotografija Ksenija Zelenić

fotografija Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Članovi Udruge Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije i studenti smjera Hortikulture i oblikovanja krajobraza i dendrologije s Agrobiotehničkog fakulteta u Osijeku, danas su uređivali "Spomen obilježje Nemetin".

Riječ je o mjestu velike razmjene logoraša koje članovi Udruge nastoje održavati urednim i lijepim. Prije Uskrsa, pokosili su travu a danas su zajedno sa studentima uređivali uresne gredice. Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije Damir Buljević rekao nam je kako je riječ o tradicionalnoj, sedmoj akciji koja je ujedno terapijskog i edukativnog karaktera. Kaže kako jedni od drugih uče. Oni od studenata - na koji način održati mjesto, kojim biljkama najbolje ukrasiti prostor, a studenti od njih uče o samom događaju, što se to događalo 14.kolovoza 1992. godine. Ti dani ostaju u našim sjećanjima i dobro nam dođe kada se okupimo na tom mjestu kojeg održavamo za dugo sjećanje, dodao je Buljević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.