Hrvatski radio

Radio Osijek

Uređenje Srednje škole Izidora Kršnjavog u Našicama

15.10.2018.

15:53

Autor: Radio Osijek / KI

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

Izgradnja atletske staze i rasvjete uz sportsko igralište Srednje škole Isidor Kršnjavi u Našicama konačno je pri završetku, a radovi bi trebali biti gotovi za tedan-dva, a krenula je i energetska obnova škole.

Investicija u obnovu igrališta je milijun i 420 tisuća kuna, a ravnatelj škole Željko Filjak istaknuo je kako je ovo projekt koji traje nekoliko godina, te kako će radovi konačno biti gotovi za deseak dana: "Mi ovdje imamo 1.000 učenika koji u školu dolaze u dvije smjene što znači da je igralište u funkciji od 7 do 19 sati i iznimno nam je značajno. Uz pomoć ove rasvjete moći ćemo i produžiti njegov rad te će se moći u večernjim i noćnim satima koristiti za razna događanja koja su kulturno-javna djelatnost škole. Osim toga atletska će staza omogućiti našim učenicima i rekreativcima kvalitetniji rad, a i igrališta će biti na raspolaganju brojnim rekreativcima", izrazio je zadovoljstvo učinjenim ravnatelj Filjak.

Župan Anušić dodao je kako ovo nije jedina investicija u obnovu sportskih terena na području Našica, a krenula je i energetska obnova ove Srednje škole: "U protekle dvije godine Osječko - baranjska županija uložila je 4,4 milijuna kuna u sportske terene i u opremanje igrališta na području Našica, tako da ovih milijun i 420 tisuća kuna u Srednjoškolsko igralište nisu jedina investicija Županije. U ovom trenutku radi se i energetska obnova škole vrijednosti 5 milijuna kuna", rekao je župan Anušić i dodao kako je obnova škole prijeko potrebna jer se radi o objektu montažnoga tipa izgrađenom još 1978. godine.

Gradonačelnik Našica Josip Miletić dodao je kako je tartan staza uz sportsko igralište Srednje škole Isidor Kršnjavi prva takva staza u Našicama: "Mi smo za ovu stazu i dali inicijativu i ona će zasigurno puno značiti svim našim sugrađanima. Pomažemo u njegovom održavanju i nabavci opreme, a svi zajedno smo zadovoljni jer je aktivno bavljenje sportom potrebno našoj djeci."

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.