Hrvatski radio

Radio Osijek

Uređeno vinkovačko kupalište Banja

10.07.2015.

13:23

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Vinkovcima je danas obilježen završetak radova na uređenju gradskog kupališta Banja, za što su sredstva osigurana u okviru projekta „Čini pravu stvar“ tvrtke Vipnet.

Vinkovačka Banja dobila je nove klupe, kabine za presvlačenje, uređen je roštilj park s roštiljima i garniturama za sjedenje, drvena sunčališta s jedrima za hlad, postojeće dječje igralište obogaćeno je novim penjalicama s toboganom i pješčanikom, a za sportaše i rekreativce popravljeni su postojeći tereni odbojke na pijesk te dodani badminton igralište i trim park. „Prilikom opremanja kupališta Banja, omiljenog mjesta za odmor i rekreaciju Vinkovčana, nastojalo se maksimalno odgovoriti na potrebe i navike korisnika, uz ostavljanje prostora za daljnji razvoj. Odabirom vrste novih sadržaja cilj nam je bio produžiti korištenje Banje i na vrijeme izvan same kupališne sezone, pri tom nudeći ponešto za pripadnike svake generacije“, rekla je arhitektica Karmen Prlić, autorica idejnog rješenja projekta uređenja kupališta. U ime građana Grada Vinkovaca na donaciji je zahvalio gradonačelnik Mladen Karlić.
Nakon vinkovačke Banje, Vipnet projekt uređenja slatkovodnih kupališta nastavlja na slavonskobrodskom Poloju. Prošle su godine uređena kupališta u Dugoj Resi, Ogulinu, Ozlju, Slunju, Sisku i Petrinji. Vipnet je u projekt uređenja kupališta slatkovodnih kupališta dosad uložio milijun kuna, a više od 70 posto elemenata ugrađenih na kupalištima hrvatski su proizvod.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.