Hrvatski radio

Radio Osijek

Uređuju se "slonovske staze" na Vijencu Ivana Meštrovića

19.09.2016.

13:51

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U tijeku su radovi na uređenju staza na Vijencu Ivana Meštrovića, pokraj dječjeg igrališta, a obišli su ih predstavnici Gradske četvrti Tvrđa i Grada Osijeka .

Riječ je o dvjema takozvanim "slonovskim stazama" ukupne dužine 140 metara, a uređuje ih gradsko komunalno poduzeće Unikom na način da će biti omeđene rubnjaci i posute kamenčićima. Obilazeći radove gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić je napomenuo kako je riječ o investiciji ukupne vrijednosti 50.000 kuna: "Nije previše, ali bitno je da ima dobre volje i suradnje s gradskim četvrtima. Ovdje je bitno napomenuti da se kod nogostupa radi o "slonovskim stazama" odnosno putevima koje su građani sami utabali tijekom vremena. Mi samo pratimo njihove želje i staze koje godinana koriste uređujemo. Na taj način pokazujemo da poštujemo njihovu volju", rekao je Vrkića, a predsjednik Vijeća Gradske četvrti Tvrđa Zoran Batnožić dodao kako će se u sljedećim danima radovi u naselju intenzivirati jer se bliži Dan gradske četvrti i 29. rujna kada se obilježava blagdan zaštitnika svetog Mihovila: "Završavaju se radovi na nogostupima, a imamo i dosta drugih radova u planu. Uskoro ćemo na Vijencu Ivana Meštrovića dobiti i dvije pamatne klupe, a klupe ćemo također napraviti i od, za vrijeme nedavnog nevremena, srušenih stabala".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.