Hrvatski radio

Radio Osijek

Uručene donacije s obljetničkih koncerata Ane Rucner

03.07.2017.

00:03

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ana Rucner i članovi njezinog Rotary kluba Zagreb Maksimir sastali su se u Dardi s četiri primatelja donacija te im uručili čekove u ukupnom iznosu od 136 tisuća kuna .

To je prihod s Aninih obljetničkih koncerata održanih u Zagrebu i Osijeku. Kako Ana već dugi niz godina pomaže ljudima u potrebi i ovaj put je inicirala hvalevrijednu akciju, kojom će se darivati nekoliko poslovnih subjekata.

Udruga Prijatelji Sv. Martina dobila je donaciju u potrepštinama i hrani za socijalne trgovine namijenjene najsiromašnijim građanima. Za udrugu Baranjski leptirići, koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju, kupljeni su laptop i projektor koji će im pomoći u njihovom daljnjem radu.  

Tijekom jeseni, zahvaljujući donacijama, započet će i  izgradnja novih dječjih igrališta u vrtiću Radost u Dardi te kod društvenog doma u Popovcu  pa će kroz nekoliko mjeseci  dječica bezbrižno uživati u igri. U prikupljanje sredstava koja nedostaju uključit će se i načelnici Popovca i Darde.

„Jako sam sretna što sam, zajedno s kolegama iz Rotary kluba Zagreb Maksimir, pomogla ostvariti dječje snove i barem malo olakšati život ljudima kojima je najpotrebnije. Nastavit ću i dalje pomagati, a doći ćemo i kad igrališta budu izgrađena", podijelila je s prisutnima Ana Rucner.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.