Hrvatski radio

Radio Osijek

Uručene stipendije osječkim srednjoškolcima i studentima

29.12.2022.

14:15

Autor: HRT Radio Osijek/HINA

uručenje stipendija

uručenje stipendija

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Grad Osijek nastavio je stipendirati učenike i studente prema kriterijima izvrsnosti i deficitarnim zanimanjima, a danas je ugovore potpisalo 35 učenika koji za ovu nastavnu godinu dobivaju 600 kuna mjesečno i 48 studenata koje grad stipendira s 1200 kuna mjesečno.

Dodijeljeno je 35 učeničkih stipendija, u iznosu od 600 kuna mjesečno, od čega 24 stipendije za deficitarna zanimanja, a 11 za izvrsnost. Kod studenata imamo ukupno 48 stipendija, u iznosu od 1.200 kuna mjesčeno, gdje imamo 25 stipendija za STEM područje, 15 stipendija za deficitarna zanimanja i osam za izvrsne studente. zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin je podsjetio je kako je ove godine pokrenut i pilot-projekt gradsko-poduzetničkih stipendija, od 450 eura mjesečno, za studente deficitarnih zanimanja s osječkog Medicinskog fakulteta, Fakulteta elektronike, računarstva i informatičkih tehnologija te sveučilišnih Odjela za matematiku i fiziku. U tom projektu, koji sufinanciraju tvrtke s osječkog područja, imamo 16 stipendista. Ta se ideja pokazala dobrom, i sigurno da ćemo s time nastaviti, naglasio je. Ocijenio je kako su Iznimno su važna ulaganja u mlade ljude i njihovo obrazovanje, jer će se tako, uz razvoj gospodarstva i brojne projekte komunalne infrastrukture, osigurati da najbolji kadrovi ostanu raditi na području Osijeka i dalje razvijaju grad. Ove smo godine iz gradskog proračuna za stipendije osigurali nešto manje od 800 tisuća kuna, od čega 210 tisuća kuna za učeničke, a 576 tisuća kuna za studentske stipendije, rekao je dogradonačelnik Vulin.

zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, studentica Matea Šakić , srednjoškolke Helena Floreani i Brigita Kupanovac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.