Hrvatski radio

Radio Osijek

Uručeno osam ugovora iz ITU Urbane aglomeracije Osijek

20.04.2021.

15:45

Autor: Radio Osijek/HINA

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

Osam ugovora vrijednih 27 milijuna kuna iz europskih fondova potpisano je u Osijeku kroz instrument Integriranih teritorijalnih ulaganja Urbane aglomeracije Osijek za potpore daljenjem razvoju poduzetništva i ulaganja u poduzetničke zone.

Ugovori su vrijedni 27 milijuna kuna, a odnose se na razvoj poslovno-poduzetničke infrastrukture u širem okruženju grada Osijeka i realizirat će se u iduće dvije godine.  Za grad Osijek, na primjer, izdvaja se 6 milijuna kuna za izgradnju sustava odvodnje Poduzetničke zone Nemetin. Na potpisivanju ugovora o sufinaciranju projekata u Osijeku i okolnim mjestima bila je i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak koja je istaknula kako je mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja grada Osijeka unaprijeđen u suradnji s ministarstvom i dodana su određena financijska sredstva kako bi se ugovorili svi projekti kojima je poticati razvoj poduzetništva i gospodarstva u cjelini. Kroz isti mehanizam već je prethodno potpisan ugovor za izgradnju Gospodarskog centra vrijedan 45 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a uz 27 milijuna kuna vrijedne projekte za koje su danas potpisani ugovori to je više od 70 milijuna kuna iz europskih fondova usmjerenih na daljnji razvoj gospodarstva i poduzetništva na ovom području. Kvalitetni projekti poduzetničko-poslovne infrastrukture uvjet su za razvoj mikro i malih poduzetnika te mogu biti snažan zamašnjak u poticanju mladih da se ohrabre i osnaže u pokretanju vlastitog poslovanja. posebno u sektorima informacijsko-komunikacijskih tehnologija, ali i u drugim djelatnostima za koje se mladi educiraju i pripremaju, poručila je ministrica Tramišak.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je kako je riječ o projektima koje su općine i gradovi prijavili mjerodavnome ministarstvu te da ta županija prednjači po povlačenju novca iz Europske unije i realizaciji projekata važnih za regionalni razvoj i za razvoj gradova i općina. Želimo jednak razvoj i jednake prilike svima, istaknuo je Anušić

Današnjim ugovorima sredstva su dobili gradovi Osijek, Valpovo i Belišće, BIOS, Valpovački poduzetnički centar te općine Darda, Kneževi Vinogradi i Čepin.  

U tonskom zapisu poslušajte što su rekli načelnici Kneževih Vinograda i Darde Vedran Kramarić i Ante Vukoje, zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš, župan Ivan Anušić, minstrica Nataša Tramišak...

 

potpisivanje ugovora

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.