Hrvatski radio

Radio Osijek

Urušio se nedovršeni silos - dvojica poginula

12.04.2018.

11:36

Autor: Radio Osijek/TM

screenshot videa s mrežne stranice Večernjeg lista

screenshot videa s mrežne stranice Večernjeg lista

Foto: - / -

Dvojica muškaraca, otac i sin poginuli su, a jedan je teško ozlijeđen jučer poslijepodne prilikom rada u polju u Đurđancima kod Đakova, kada se na njih urušio zid silosa, do kojeg je, kako je priopćila policija, došlo zbog narušavanja statike.

Policija navodi kako je do urušavanja dijela zida izrađenog od betonskih blokova došlo za vrijeme čišćenja tla u prostoru unutarnjeg dijela silosa, čime je narušena statika bočnoga zida. Dijelovi zida pali su na trojicu muškaraca. Na mjestu su, kako javlja Večernji list, poginuli 71-godišnji Stipe Markić i njegov 32-godišnji sin Goran. Ozlijeđenom 30-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u osječkom KBC-u, gdje je primljen s otvorenim prijelomom potkoljenice.
Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske Darija Premeca, mrtva su tijela također prevezena u KBC Osijek na obdukciju. Policija i dalje nastavlja daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.
Obitelj Markić javnosti je postala poznata 2011. godine, kada su prvi puta prosvjedovali, nezadovoljni raspodjelom državnoga zemljišta. Na ulice su izveli gotovo 650 krava i dovela ih do livade ispred zgrade općine Semeljci. Negodovali su tako što im, kako su tvrdili, Općina nije produžila zakup nad 65 hektara zemlje koju su obrađivali 18 godina. Jedini im je to, isticali su, izvor egzistencije pa bez zemlje ne mogu prehraniti ni sebe, ni stoku. Opet zbog zakupa zemlje, prosvjedovali su i u ljeto 2015. Tada su braća Markić dovezla pet bikova u Zagreb pred Ministarstvo poljoprivrede i Agenciju za poljoprivredno zemljište. Tada su pokušali 140 goveda dotjerati do centra Đakova, ali ih je policija u tome spriječila.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.