Hrvatski radio

Radio Osijek

USKOK o Pernarovim prihodima: "Krivotvorili su i popis gostiju"

26.02.2018.

15:43

Autor: Radio Osijek/TM

USKOK o Pernarovim prihodima: "Krivotvorili su i popis gostiju"

USKOK o Pernarovim prihodima: "Krivotvorili su i popis gostiju"

Foto: - / -

Na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje Zdravku Mamiću i ostalima zbog izvlačenja novca iz NK Dinama .

Na današnjem je ročištu svoj nalaz i mišljenje dopunio sudski financijsko-knjigovodstveni vještak Zrinko Ručević, koji je već ustvrdio da postoji nesrazmjer u Pernarovoj imovini, bez obzira na njegove turističke djelatnosti i prihode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Čak i ako bi se uračunali primici od prodaje jedne od kuća, Ručević je utvrdio manjak izvora sredstava od 1,3 milijuna kuna. Izuzmu li se prihodi od te kuće, manjak je za 800 tisuća kuna veći.
USKOK međutim dvoji u dokumentaciju koju je u sudski spis dostavila Pernarova bivša supruga, zbog koje je financijsko-knjigovodstveno vještačenje dopunjeno i na čemu je inzistirala Pernarova obrana.
Krivotvoren je, kako je istaknuo zamjenik ravnateljice USKOK-a Tonći Petrović, i popis gostiju koji su navodno boravili u apartmanima obitelji Tajane Pernar u Vodicama. Dokazali su to, ističu tužitelji, i uvidom u informacijski sustav MUP-a o kontroli prelaska državne granice.
"Poljski turisti koji su navedeni u dopisu Tajane Pernar i koji su navodno ljetovali od 2011. do 2015. u apartmanima obitelji Pernar, nisu nikada, prema evidencijama MUP-a, prešli granicu Hrvatske u tom razdoblju, niti su evidentirani u popisima gostiju Turističke zajednice Vodica", rekao je Petković, dovodeći u sumnju vjerodostojnost i ostalih dokumenata.
Braća Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović te poreznik Milan Pernar optuženi su za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz NK Dinama, a Pernara se tereti da je, među ostalim, uzeo mito od Zorana Mamića. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.