Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskok osumnjičio 22 osobe za namještanje nogometnih utakmica

28.06.2017.

18:05

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog osnovane sumnje u primanje i davanje mita kako bi se na nogometnim utakmicama 2. županijske lige Brodsko-posavke županije osiguralo pristrano suđenje u korist određenih klubova, Uskok je pokrenuo istragu protiv 21 osumnjičenika iz Hrvatske te jednog stranca sa stalnim boravkom u Hrvatskoj.

U Uskoku sumnjaju da je prvookrivljenik, kao povjerenik za suđenje Županijskoga nogometnog saveza Brodsko-posavske županije, od 21. travnja do 23. svibnja u natjecateljskoj sezoni 2016./2017. Druge županijske nogometne lige Brodsko-posavske županije "Centar i "Istok", radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, na traženje osmorice okrivljenih predstavnika nogometnih klubova, za dogovorenu naknadu od 200 do 500 kuna po utakmici kao glavne ili pomoćne nogometne suce delegirao desetoricu okrivljenika koji su na utakmicama bili spremni pristrano suditi u korist pojedinih nogometnih klubova.


Okrivljene nogometne suce tereti se da su od predstavnika nogometnih klubova primali od 400 do tri tisuće kuna po utakmici, kao nagradu za pristrano suđenje.
 

Također se 12- okrivljeni, kao glavni nogometni sudac, te drugookrivljeni i 13-okrivljeni, kao pomoćni suci Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje, sumnjiče da su od 22-okrivljenoga nogometnog trenera jednog kluba primili 900 kuna za pristrano suđenje u korist njegova kluba na jednoj nogometnoj utakmici.

Neslužbeno se doznaje da su osumnjičenici, nakon privođenja na slavonskobrodskom području, ispitani u Uskoku u Osijeku, a na osječkome Županijskom sudu izvijestili su kako dosad nije zaprimljen zahtjev za određivanje istražnog zatvora okrivljenicima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.