Hrvatski radio

Radio Osijek

USKOK podignuo optužnicu protiv Vladimira Šišljagića

03.09.2015.

13:53

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

USKOK je, nakon provedene istrage, na Županijskom sudu u Osijeku podignuo optužnicu protiv Vladimira Šišljagića, M. M. i Z. M. zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tomu.

Kako se navodi u priopćenju USKOK-a, Vladimira Šišljagića i pročelnika Agencije za razvoj Osječko-baranjske županije i Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Županije Martina Marolina tereti se da su u više navrata tijekom 2011. i 2012. godine, u Osijeku, u namjeri da pribave nepripadnu imovinsku korist, sami ili posredstvom bivšeg čelnika županijske Skupštine Zlatka Maksimovića  od vlasnika trgovačkih društava kojima će biti isplaćena financijska pomoć iz proračuna Županije tražili da im zauzvrat predaju do 80 posto isplaćenog iznosa.

Tako su okrivljenici, nakon što su donesena rješenja o odobrenju bespovratne financijske pomoći i obavljene uplate, osobno ili posredstvom trećeokrivljenog, od odgovornih osoba trgovačkih društava u više navrata preuzeli veći dio isplaćenih iznosa. Pribavili su tako nepripadnu imovinsku korist od ukupno 122 tisuće kuna,a za taj je iznos oštećena Osječko-baranjska županija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.