Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskoro javni poziv za cijepljenje u Osječko-baranjskoj županiji

08.06.2021.

12:52

Autor: Radio Osijek

Uskoro javni poziv za cijepljenje u Osječko-baranjskoj županiji

Uskoro javni poziv za cijepljenje u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: - / -

Od početka cijepljenja do 5. lipnja 2021. na području Osječko-baranjske županije cijepljeno 40,1% populacije jednom dozom cjepiva, a dvjema dozama 16,3%. Podatke je na konferenciji za novinstvo iznio načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Istaknuo je da je od 27. prosinca prošle godine do jučerašnjega dana u Osječko-baranjsku županiju pristiglo 156.264 doze cjepiva, od čega je Služba za epidemiologiju Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo isporučila 141.120 doza. Od 1. travnja do 7. lipnja na 11 punktova na području Osječko-baranjske županije i putem mobilnih timova potrošeno je 75.500 doza cjepiva, a tjedno je cijepljeno između 12.500 i 13.000 osoba. „Priprema se javni poziv za cijepljenje svih zainteresiranih, odredit će se punktovi za cijepljenje bez najave, a javnost će biti izviještena o tome gdje će se moći cijepiti svi koji to žele”, istaknuo je načelnik Stožera Mato Lukić, uz naznaku da će javni poziv najvjerojatnije biti upućen unutar idućih tjedan dana. Odgovarajući na novinarsko pitanje istaknuo je kako je i na području županije primijećen pad zainteresiranosti za cijepljenje, zbog čega se ide u dodatnu promociju cijepljenja.

Inače, Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije na konferenciji za novinstvo iznio je zbirne epidemiološke podatke za proteklih sedam dana. U razdoblju od 2. do 8. lipnja koronavirusom su zaražene 64, a umrle su 4 osobe, dok u posljednja 24 sata nema preminulih. Ukupno je testirano 1.248 uzoraka. Na bolničkom je liječenju 25 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.