Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskoro tri nova vrtića u Osijeku

31.08.2022.

13:58

Autor: HRT

Ivana Vitković, Ivan Radić, Antonija Pejčić

Ivana Vitković, Ivan Radić, Antonija Pejčić

Foto: Željko Kovačević / HRT

Sutra u osječke vrtiće kreće 3 100 mališana koji će od ove godine moći koristiti i 6 novoobnovljenih i opremljenih prostora dnevnog boravka.

Onaj na Vijencu Ivana Meštrovića danas je posjetio osječki gradonačelnik Ivan Radić. Radić je osim obnove tih prostora najavio u skoro vrijeme izgradnju i tri nova vrtića u Tenji, Cvjetnom naselju, u Novom Gradu te dogradnju dva vrtića na Vijencu Augusta Cesarca i na Sjenjaku.
"Za preuređenje ovih 6 prostora potrošeno je nešto manje od milijun kuna, a zahvaljujući proširenju ove pedagoške godine u vrtiće je upisao 253. djece više. Novi vrtići će se izgraditi sredstvima iz fonda Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u najmanjem iznosu od 50% ukupne vrijednosti. Ono što je najvažnije je da konačno imamo dovoljan broj zaposlenih u vrtićima i jaslicama prema pedagoškim standardima.", rekao je gradonačelnik Radić. Gotovo 50 novozaposlenih čini ukupnu brojku od 295 odgojiteljica na neodređeno vrijeme. Ustanova Dječji vrtić Osijek od ove godine ima i novih 9 jasličkih skupina, otvara se još jedna za rad do 21 sat te još jedna nova skupina koja će raditi po Montessori programu. "Sada napokon možemo reći da imamo odgojiteljski par za svaku od naših 146 skupina. I to je najvažnije svakom roditelju da će isti odgojitelj njihovo dijete pratiti od sutra pa nadalje.“- istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Ana Mihaljević. Roditeljima će za djecu biti ponuđeni i dodatni programi učenja engleskog i njemačkog jezika, škola plivanja i škola klizanja, u suradnji sa Školskim sportskim savezom ponudit će se i dodatni sportski sadržaji, a novim polaznicima u vrtiće i njihovim roditeljima gradonačelnik je zaželio sretan polazak u vrtić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.