Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskoro završetak nove Srednje škole Donji Miholjac

13.04.2021.

15:39

Autor: Radio Osijek/OBŽ

foto:HRT Radio Osijek

foto:HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Izgradnja je u punom jeku. Ovom investicijom vrijednom 50 milijuna kuna, konačno će se osigurati adekvatni uvjeti za srednjoškolsko obrazovanje u Miholjštini. 80 posto sredstava osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a po 10 posto Osječko-baranjska županija i Grad.

Očekivani završetak radova je za manje od godinu dana: - Prije četiri godine ispred zgrade stare škole rekao sam da ćemo učiniti sve da Županija zajedno s Gradom i Vladom RH izgradi novu zgradu Srednje škole Donji Miholjac. Izgradnja je sada u visokoj fazi izvedenosti, a građani Donjeg Miholjca imat će novu školsku zgradu, rekao je prilikom obilaska radova župan Ivan Anušić.

Ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac Nenad Perić naglasio je kako škola djeluje više od 130 godina, a trenutno ima 16 razrednih odjeljenja, odnosno 14 različitih programa u sektorima strojarstvo, poljoprivreda, ekonomija i gimnazija. - Škola radi u izuzetno lošim prostornim uvjetima i s lošom opremom, a s novom zgradom i novom opremom dobit će ono što bi svaka strukovna škola trebala imati za teorijsku i praktičnu nastavu, ali i sportsku dvoranu jer se nastava tjelesnog odgoja godinama odvija u dva kilometra udaljenoj dvorani osnovne škole. U novim prostornim uvjetima ova Škola će dodatno privući učenike, a novi programi su se i do sada kontinuirano uvodili te smo se prilagođavali potrebama tržišta rada – istaknuo je ravnatelj Perić.

foto:HRT Radio Osijek

foto:HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.