Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskrs s paketima Rijeke ljubavi

27.03.2021.

12:41

Autor: Željka Bačić

fotografija Luka Mitar

fotografija Luka Mitar

Foto: - / -

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi počela je danas podjelu paketa svojim korisnicima, obiteljima koje nemaju primanja veća od 1.500 kn. Nakon revizije, Udruga skrbi o 950 obitelji s 3.000 članova i 600 djece.

Predsjednica Rijeke ljubavi Štefica Čučak još je jednom ponovila da se divi ljudima kako uopće žive s nikakvim ili malim primanjima. Teško je gledati stare ljude, umirovljenike, invalide i branitelje kada dođu po pomoć. Ipak, sretna je što im uspijevaju pomoći unatoč teškoj situaciji i pandemiji, zbog čega je teško doći do donatora. U programu Radio Osijeka je izjavila kako ovo vrijeme zahtijeva fizičku udaljenost , ali da ona socijalna i ljudska postaje bitna , što pokazuju prijatelju Udruge, dobročinitelji koji je ne zaboravljaju. Budući da je došlo do promjena u primanjima nekih korisnika, u Rijeci ljubavi su obavili reviziju na temelju koje je 50 obitelji skinuto s popisa, ali još uvijek ih je puno - 950 sa 3.000 članova, 600 djece od kojih je 450 osnovnoškolaca. Ljude, rekla je, drži i potiče nada da će biti bolje.

Štefica Čučak (Rijeka Ljubavi)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.