Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskrs u Osijeku

29.03.2023.

14:05

Autor: Radio Osijek

Uskrs u Osijeku

Uskrs u Osijeku

Foto: Grad Osijek / -

Manifestacija Uskrs u Osijeku počet će u subotu, 1. travnja kada počinju prometovati kompa i Uskrsni tramvaj. Tradicionalno na Veliki petak dijelit će se fiš, Veliku subotu obilježit će Moto zeke i Šarana jaja bojama grada, a Uskrs neće zaobići ni Zoološki vrt u kojem će se graditi najveće uskrsno gnijezdo, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare.


Konferencija za novinare na kompi

Konferencija za novinare na kompi

Foto: Radio Osijek / Radio Osijek

Od subote ponovno, besplatno, vozi kompa, na kojoj su postavljene nove klupe, pa njome možete do Zoološkog vrta u kojem se na Veliki četvrtak počinje graditi najveće uskrsno gnijezdo, a na uskrsni ponedjeljak družite se uz životinje i zeku.

Uskrsni tramvaj vozit će od 1. do 10. travnja. U njemu je kutak s knjigama, organiziran u suradnji s GISKO-m te druženje za zekom Happy Bunny hour. Bit će organizirane i dvije vožnje s turističkim vodičem za sve koji žele bolje upoznati grad.

Ni ovog Uskrsa neće izostati podjela fiša na Veliki petak, a u subotu na Trg slobode stižu Moto zeke, dok će se uskrsni običaji predstaviti na manifestaciji Šarana jaja bojama grada.

Poslušajte kako su manifestaciju Uskrs u Osijeku najavili zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković, direktor Unikoma Igor Pandžić i direktor GPP-a Dejan Rusmirović.

Jasenka Crnković, Igor Pandžić i Dejan Rusmirović

Uskrs u Osijeku

Uskrs u Osijeku

Foto: Grad Osijek / -

Galerija
Osječka kompa, Foto: Radio Osijek/Radio Osijek
Uskrs u Osijeku, Foto: Radio Osijek/Radio OsijekUskrs u Osijeku, Foto: Radio Osijek/Radio OsijekUskrs u Osijeku, Foto: Radio Osijek/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.