Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskrsna čestitka i pastirska poruka nadbiskupa Đure Hranića

11.04.2022.

12:19

Autor: HRT / Stjepan Filipović

nadbiskup Đuro Hranić

nadbiskup Đuro Hranić

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Đakovačko- osječki nadbiskup Đuro Hranić na konferenciji za novinstvo uputio je pastirsku poruku u povodu svetkovine Uskrsa. 

Nedavna poskupljenja odrazila su se na život brojnih građana. Đakovačko - osječki nadbiskup Đuro Hranić rekao je kako bi valjalo apelirati da svi oni koji su odgovorni ovu situaciju ne iskorištavaju za povećanje vlastite zarade nego da budu solidarni i pridonesu kako bi nadišli ovu ugrozu koja se nadvila nad Europom. "Želim da trgovci i svi drugi doista u ovom trenutku budu solidarni i da ne gledaju prvenstveno vlastite interese, ne iskorištavaju ovu situaciju kako bi nezasitno povećavali svoj vlastiti profit", rekao je nadbiskup Hranić.

Caritas Đakovačko - osječke nadbiskupije do sada je dva puta slao pomoć u Ukrajinu. "Znam da ovdje, gdje su smješteni Ukrajinci, posebno tamo gdje ih je nešto veći broj, da su odlazili, pomagali, davali i pružali humanitarnu pomoć, odnosno da su pitali one koji su otvorili svoja vrata što je potrebno i da su tu priskakali upomoć."

U uskrsnoj poruci nadbiskup je poručio vjernicima kako ništa što čine neće propasti. Vjeran Bog nagradit će svaku prolivenu suzu i poklonjeni osmijeh.

"Svima vama, dragi vjernici, draga braćo svećenici, redovnici, redovnice, vjeroučitelji, župni suradnici i volonteri u karitativnim i socijalnim ustanovama te vjerničkim društvima - vama osvjedočenima takvim iskustvom Kristova uskrsnuća, koji iskazujete velikodušnu kršćansku ljubav i solidarnost prema najpotrebitijima, u zajedništvu s mons. Ivanom Ćurićem, pomoćnim biskupom i mons. Marinom Srakićem, nadbiskupom u miru, želim sretan i blagoslovljen Uskrs, blagdan nade i novoga Života," rekao je nadbiskup Đuro Hranić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.