Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskrsna izložba umirovljenika HPT-a Osijek

08.04.2022.

12:29

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Izložba

Izložba

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

 U zgradi Poštanskog ureda u Tvrđi otvorenja je 13. međunarodna izložba slika i rukotvorina članova Udruge umirovljenika HPT-a Osijek i prijatelja iz Subotice. 

Izložba je posvećena proljeću i Uskrsu. Izložene su slike koje su izradili prijatelji iz Subotice, ali zbog tehničkih problema nisu nazočili otvorenju izložbe. Slike su iz Subotice puno ranije dovezli osječki umirovljenici kako bi ih stigli pripremiti za izložbu, rekao je predsjednik Udruge Božidar Buhin.
Slike je stvaralo 7 umirovljenika, a među njima je Marija Škala. Sve su u tehnici akvarela, a Mariji Škali posebno je draga Rokova crkva, kako stanovnici ovog dijela Osijeka zovu Rokus u Štrosiki.
Uskrsne aranžmane izradila je Marija Birmili koja kaže da je sve stvar trenutka jer je svaki aranžman unikatan i kako dođe inspiracija, tako bude izrađen. Za izradu je koristila kvalitetne, gotovo prirodne materijale a izrađenu su u kutijicama koje su hit, pa zato malo drugačije izgledaju.
Izložba je prodajna, a može se razgledati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati sljedećih mjesec dana.


predsjednik Božidar Buhin

umirovljenica Marija Škala

umirovljenica Marija Birmili

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.