Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskrsni gastro fest u Đakovu

05.04.2013.

19:30

Autor: Mirta Milas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Manifestacija na kojoj se promovira hrana i piće Slavonije i Baranje u cilju razvitka turizma

Unatoč sitnoj kišici i relativno hladnom vremenu đakovački je korzo danas bio pun posjetitelja. Uživali su u bogatoj ponudi  različitih autohtonih proizvoda na pedesetak štandova. Riječ je zapravo o Uskrsnom gastro festu  koji je održan u sklopu 5. Dana vina i turizma Osječko-baranjske županije. Njime se želi promovirati gastro i eno ponuda ovoga kraja, a sve u cilju razvoja kontinentalnog turizma. Svi koji su se zatekli tamo mogli su degustirati i kupiti kupinova vina, rakiju, med i proizvode od meda, sireve, voće i kulenove seke...

Uz promociju autohtonih proizvoda, bila je to promocija slavonske pjesme i plesa. U zabavnom dijelu programa nastupio je KUD „Širokopoljac" iz Širokog polja.

Za vrijeme Gastro festa održano je i ocjenjivanje četrdeset uzoraka kulenovih seka, a potom i dodjela pehara i medalja, koje je pokazalo da naši proizvođači znaju proizvesti kvalitetne proizvode od svinjskoga mesa, rekao je predsjednik udruge kulenara "Đakovački kulen" Vladimir Ćorić.

 

Poslušajte i kako su posjetitelji ocijenili đakovački Gastro fest.... 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.