Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskrsni ponedjeljak u Osijeku

28.03.2016.

10:10

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uskrs u Zoološkom vrtu i Blagdansko druženje dva su posebna programa u sklopu ovogodišnjeg Uskrsa u Osijeku. I danas vozi Veseli uskrsni tramvaj u gradu. .

Veseli uskrsni tramvaj vozi danas Osijekom od 10 do 17 sati. Polazi svaki puni sat i to u 10, 11 i 12 sati te poslijepodne u 15, 16 i 17 sati. Ulaznicu za uskrsni tramvaj putnici mogu iskoristiti i kao ulaznicu u osječki Zoološki vrt danas ili neki drugi dan. Zoološki je vrt također organizirao tradicionalni Uskrs u ZOO vrtu, a mališane kroz vrt u 10 i 15 sati provest će popularni Zeko i Pile uz puno pjesme, plesa te prigodne slatke darove. 

Do ZOO-a se i danas može doći kompom koja od 9 do 20 sati polazi s osječke strane svakih 40 minuta. Danas Zoološki vrt u Osijeku radi od 9 do 17 sati, a od 1. travnja bit će otvoren svakodnevno do 18 sati. 

Prigodni blagdanski program bit će danas održan i na osječkoj Vodenici na Dravi. U 13 sati okupit će se tamo plesači iz studija Shine, Nikola Faller izrađivat će uskrsno jaje od slame, a jaja će potkivati Dušan Rudež, poznati osječki Čovjek-tuljan. U današnjoj je televizijskoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" rekao kako je do sada potkovao više od 1000 jaja raznih veličina, od nojevog do prepeličjeg. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.