Hrvatski radio

Radio Osijek

10:10 / 28.03.2016.

Autor: Davor Lončarić

Uskrsni ponedjeljak u Osijeku

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uskrs u Zoološkom vrtu i Blagdansko druženje dva su posebna programa u sklopu ovogodišnjeg Uskrsa u Osijeku. I danas vozi Veseli uskrsni tramvaj u gradu. .

Veseli uskrsni tramvaj vozi danas Osijekom od 10 do 17 sati. Polazi svaki puni sat i to u 10, 11 i 12 sati te poslijepodne u 15, 16 i 17 sati. Ulaznicu za uskrsni tramvaj putnici mogu iskoristiti i kao ulaznicu u osječki Zoološki vrt danas ili neki drugi dan. Zoološki je vrt također organizirao tradicionalni Uskrs u ZOO vrtu, a mališane kroz vrt u 10 i 15 sati provest će popularni Zeko i Pile uz puno pjesme, plesa te prigodne slatke darove. 

Do ZOO-a se i danas može doći kompom koja od 9 do 20 sati polazi s osječke strane svakih 40 minuta. Danas Zoološki vrt u Osijeku radi od 9 do 17 sati, a od 1. travnja bit će otvoren svakodnevno do 18 sati. 

Prigodni blagdanski program bit će danas održan i na osječkoj Vodenici na Dravi. U 13 sati okupit će se tamo plesači iz studija Shine, Nikola Faller izrađivat će uskrsno jaje od slame, a jaja će potkivati Dušan Rudež, poznati osječki Čovjek-tuljan. U današnjoj je televizijskoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" rekao kako je do sada potkovao više od 1000 jaja raznih veličina, od nojevog do prepeličjeg.