Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskrsnice i paketi za ugrožene vukovarske obitelji

29.03.2021.

10:58

Autor: Davor Lončarić

Uskrsnice i paketi za ugrožene vukovarske obitelji

Uskrsnice i paketi za ugrožene vukovarske obitelji

Foto: - / -

Kao i prethodnih godina, Vukovar je osigurao uskrsnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom i poklon pakete za korisnike Pučke kuhinje. Za to je osigurano 76 tisuća kuna u gradskom proračunu.

Lijepe želje za nadolazeći blagdan Uskrsa uputio je svim sugrađanima gradonačelnik Ivan Penava, istaknuvši želju da se kroz ovakvu pomoć, sugrađanima koji tijekom cijele godine koriste ove mjere osigura dostojanstven blagdan Uskrsa kojega će proslaviti u krugu svoje najuže obitelji.

„Sustavno skrbimo o najosjetljivijim skupinama društva pa tako Grad Vukovar jednokratnu novčanu naknadu korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom dodjeljuje još od 2007. godine, a prigodne poklon pakete korisnicima Pučke kuhinje od 2016. godine“, rekao je Penava te dodao kako je od 2014. godine za uskrsnice izdvojeno 550 tisuća kuna, a od 2016. za poklon pakete 90 tisuća kuna.

Tako će Grad Vukovar i ove godine isplatiti jednokratnu novčanu naknadu (uskrsnicu) korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom u iznosu od 250,00 kuna za 240 korisnika. Iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 60.000 kuna.

Grad Vukovar osigurao je i prigodne poklon pakete povodom blagdana za korisnike Pučke kuhinje u Vukovaru. Osigurano je 80 prigodnih poklon paketa za uskrsne blagdane u vrijednosti do 200 kuna po paketu. Iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 16.000 kuna.

Podjela paketa bi će u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru do 31. ožujka 2021. godine.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.