Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskrsnice i poklon paketi i najsiromašnijima

07.04.2022.

11:31

Autor: HRT Radio Osijek

Uskrsnice za Vukovarce

Uskrsnice za Vukovarce

Foto: Grad Vukovar / HRT Radio Osijek

Kao i prethodnih godina povodom Uskrsa, Grad Vukovar je osigurao uskrsnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom i poklon pakete za korisnike Pučke kuhinje.


Održana je i konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uz lijepe želje svojim sugrađanima povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa istaknuo kako je cilj ovih mjera omogućiti svim građanima Vukovara da sa svojim obiteljima dostojanstveno provedu nadolazeće blagdane.

 „Sustavno skrbimo o najosjetljivijim skupinama društva pa tako Grad Vukovar jednokratnu novčanu naknadu korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom dodjeljuje još od 2007. godine, a prigodne poklon pakete korisnicima Pučke kuhinje od 2016. godine“, rekao je Penava.

Ove će godine Grad Vukovar isplatiti jednokratnu novčanu naknadu (uskrsnicu) korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom u iznosu od 250 kuna za 220 korisnika za što su osigurana sredstva u iznosu od 55 tisuća kuna, a isplaćivati će se u poslovnicama FINA-e  11. travnja do 31. svibnja 2022. godine.

Također, Grad Vukovar je osigurao i 80 prigodnih poklon paketa za korisnike Pučke kuhinje u Vukovaru u vrijednosti 200 kuna, za što je izdvojeno je 16 tisuća kuna, a dijelit će se  u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru od 11. do 14. travnja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.