Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskrsnice umirovljenicima

17.03.2022.

12:18

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Drago Šerić, Ivan Radić, Romano Kristić

Drago Šerić, Ivan Radić, Romano Kristić

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić najavili su danas ovogodišnje uskrsnice za umirovljenike i nositelje prava na naknadu za troškove stanovanja ili prava na pomoć prehrane u pučkoj kuhinji te za beskućnike.


Grad Osijek će isplatiti deset tisuća uskrsnica za što je u proračunu osigurano 1,8 milijuna kuna. Iznos uskrsnice podijeljen je u pet kategorija, a vezan je uz visinu mirovine. Umirovljenici s mirovinom manjom od tisuću kuna dobit će 400 kuna uskrsnice, s mirovinom od 2000 do 2500 kuna dobit će najmanju uskrsnicu, u iznosu od 100 kuna.
Isplata kreće idući tjedan, uskrsnice će biti dostavljene na kućnu adresu. Uskrsnice će dobiti i osobe koje imaju pravo na naknadu za troškove stanovanja ili pravo za pomoć u Pučkoj kuhinji. Prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić naglasio je da je takvih 565 osoba i dobit će uskrsnice u iznosu 300 kuna. Isti će iznos dobiti i osobe smještene u Caritasovom centru za prihvat beskućnika. Umirovljenici koji nisu u evidenciji, a drže da ostvaruju pravo, odnosno da im ukupna mirovinska primanja ne prelaze iznos od 2500 kuna mogu dobiti informacije na telefone 229-102 i 229-107. Obrasci za prijavu u evidenciju se mogu podići u najbližem sjedištu gradske četvrti ili mjesnog odbora. Prijave se zaprimaju do 15. travnja.
Gradonačelnik Radić je naglasio kako Gradska uprava sufinancira gradski prijevoz, nedavno je otvoren Dnevni boravak u Višnjevcu, a uz onaj u Gornjem gradu uskoro će biti otvoren jedan na Jugu II, pomaže umirovljeničkoj udruzi i čini sve kako bi umirovljenicima osigurala bolji i kvalitetniji život na području Osijeka.


gradonačelnik Ivan Radić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.