Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskrsnice Vukovarcima

22.03.2018.

13:54

Autor: Davor Lončarić

Foto: Grad Vukovar

Foto: Grad Vukovar

Foto: - / -

Iz vukovarskog proračuna bit će dodijeljeno 250 kuna za obitelji koje koriste gradske potpore za stanovanje, a pripremljeno je i 90 uskrsnih paketa za vukovarske korisnike pučke kuhinje .

Korisnici prava na naknadu za troškove stanovanja dobit će jednokratnu novčanu naknadu od 250 kuna. Obuhvaćeno je 265 vukovarskih obitelji, izvijestio je danas na konferenicji za novinare gradonačelnik Ivan Penava. Za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 66.250 kuna.

Prigodni poklon paketi osigurani su i za korisnike pučke kuhinje u Vukovaru, pripremljeno je 90 paketa koje će dobiti 180 vukovarskih obitelji.  

Gradonačelnik Penava istaknuo je pritom kako se ovom akcijom potvrđuje socijalno osjetljiva politika Vukovara prema građanima koji su u potrebi i koji si ne mogu priuštiti bogatiji blagdanski stol. "Želja nam je da im blagdane učinimo što toplijim, boljim i ljepšim", rekao je Penava te dodao kako "želi svima sve najbolje povodom nadolazećih blagdana uz nadu u bolji život i bolje sutra". 

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Kustura izjavila je kako se uskrsnice mogu podignuti u poslovnicama Fine do 30. travnja, a do tada će se u Pučkoj kuhinji u Vukovaru dijeliti poklon paketi. 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.