Hrvatski radio

Radio Osijek

Usluge mirovinskog i u poštama u Slavoniji i Baranji

23.01.2018.

14:50

Autor: Željko Kovačević

Član uprave HP-a Mate Mišetić

Član uprave HP-a Mate Mišetić

Foto: - / -

U osječkoj Glavnoj pošti danas je novinarima predstavljen projekt Hrvatskih pošta i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji će korisnicima omogućiti da dio zahtjeva i rješenja iz poslova mirovinskog osiguranja, dobiju i na šalterima Hrvatskih pošta.

S provedbom pilot projekta počelo se u svibnju prošle godine na području pet dalmatinskih županija, a od prosinca je projekt zaživio i u pet slavonskih županija. U svim uredima u slavonskim županijama mogu se već mjesec dana predati zahtjevi za ostvarenje prava iz mirovinskog osiguranja, prava na doplatak za djecu i prava na naknadu zbog tjelesnog oštećenja. Član uprave Hrvatskih pošta Mate Mišetić posebno je naglasio mogućnost da se do 1. ožujka 2018. godine na šalterima pošte mogu predati zahtjevi za ostvarivanje prava na dječji doplatak. "U pet slavonskih županija nalazi se 204 poštanska ureda i ova uprava Hrvatskih pošta neće gasiti više ni jedan ured ni u jednom mjestu!" - rekao je Mišetić.

Od rujna prošle godine Hrvatska pošta dostavlja vozačke dozvole na kućnu adresu podnositelja zahtjeva koji su zahtjev podnijeli putem sustava e-građani. Pošta provodi i pilot projekt dostave putovnica na kućnu adresu. Novom uslugom Hrvatskih pošta zadovoljan je i Josip Aladrović, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje."U ovih pet slavonskih županija projektom će biti obuhvaćeno više od 420 tisuća korisnika!" - rekao je Aladrović. Popis 511 poštanskih ureda obuhvaćenih suradnjom Hrvatske pošte i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje može se vidjeti na internetskim stranicama Hrvatske pošte i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.