Hrvatski radio

Radio Osijek

Uspješna premijera "Jednozubog gusara" u Donjem gradu

23.05.2020.

20:53

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Premijerna predstava "Jednozubi gusar" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku izvedena je u subotu u Donjem gradu, a zanimljivu je predstavu gledao velik broj mališana .

Dječje kazalište Branka Mihaljevića pretpremijerno je izvelo "Jednozubog gusara" 4. svibnja za stanovnike Sjenjaka, dok su za ovu prigodu u osječkom Donjem gradu predstavu proširili i uobličili u pravu premijeru. Mališani su uživali i kroz predstavu naučili puno korisnih stvari, a ona osnovna je koliko je važno prati zube.

Predstava je autorski projekt glumaca Dječjeg kazališta Ivane Vukićević, Đorđa Dukića i Gordana Marijanovića: "Ja upravo igram tog jednozubog gusara ili Dente Del Ria koji nije, na žalost, htio prati zube i nije znao kako prati zube. Osim toga bojao se zubara i završio s jednim zubom u ustima", rekao je Marijanović, a Ivana Vukičević dodala kako je došlo do ideje za predstavom: "Što da vam kažem, nama i kad je dobro radimo dobre stvari, a kada nam je loše izgleda da radimo još bolje stvari pa smo tako u vrlo kratkom roku i na vrlo efikasan i kreativan način došli do ove kratke, slatke predstave."

Autorska je ekipa zaslužna i za glazbu koju su nadopunili i jednom skladbom Roberta Altmana iz predstave Vještičji pir. Kostime su pronašli u bogatom fundusu Dječjeg kazališta uz pomoć garderobijerke Maje Marković, pa su tako svojom kreativnošću omogućili da uveseljava djecu i u "koronasezoni". No, kako ističe ravnatelj Ivica Lučić, uskoro se ipak vraćaju u svoje kazalište Branka Mihaljevića uz, naravno, mjere opreza i socijalne distance: "Iako smo mi naviknuli igrati neobične predstave u neobično vrijeme i na neobičnim mjestima, nadam se da sada podvlačimo crtu ispod svega ovoga lošeg što smo imali u zadnja dva mjeseca i da ćemo pred kraj sezone uhvatiti ritam i sezonu privesti kraju. Za predstave koje ćemo izvoditi u kazalištu bit će ograničen broj gledatelja na 50-ak jer imamo 240 mjesta i napravit ćemo nekakav raspored i to izorganizirati. Roditelje naravno molimo da pripaze na svoju djecu, da svi držimo distancu, a za vrijeme predstave o njima će brinuti i naši glumci koji će biti domaćini u našem kazalištu", rekao je Lučić i dodao kako nakon završetka tekuće sezone Dječje kazalište priprema još jednu premijernu predstavu za Osječko ljeto kulture koje počinje krajem lipnja.

Galerija
foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-
foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-img_20200523_180220.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.