Hrvatski radio

Radio Osijek

Uspješna provedba programa "Zaželi"

09.04.2018.

13:28

Autor: Željka Bačić

Foto: Z. Knežević, Radio Županja

Foto: Z. Knežević, Radio Županja

Foto: - / -

Provedba Programa zapošljavanja žena- Zaželi javno je danas predstavljena u Županji. Iza Osječko- baranjske, najviše je ugovora potpisano u Vukovarsko- srijemskoj županiji, 30 projekata u visini 110 milijuna kuna.

Državna tajnica Minisrstva rada i mirovinskog sustava Majda Burić izrazila je zadovoljstvo provedbom ovog projekta, važnog za žene starije od 50 godina koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Riječ je o najvećem projektu  financiranom iz Europskog socijalnog fonda, jer je za zapošljavanje ovih žena osigurano milijardu kuna. Planirano je 7.500 žena  kje će skrbiti za 30.000 korisnika, starih i nemoćnih. U Županji je posao dobilo 50 žena koje obilaze oko 300 korisnika i pomažu im, a zadovoljne su obje strane. Zaposlenice, koje rade već mjesec dana, dobile su i bicikle kako bi lakše obilazile teren. U korištenju ovih mjera, izjavila je Burić, prednjači Osječko- baranjska županija  sa 58 projekata u visini 208 milijuna kuna, a slijedi je Vukovarsko- srijemska sa 35 projekata vrijednih 124 milijuna kuna. Gradonačelnik Županje Davor Miličević pohvalio je projekt Slavonija koji, iako ne ide brzinom kakvom bi svi željeli, počinje davati rezultate, a to je važno za zaustavljanje odlazaka mladih i cijelih obitelji iz županjskoga kraja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.