Hrvatski radio

Radio Osijek

Uspješno svladali osnove rada na računalu

25.04.2016.

13:07

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon mjesec i pol dana članovi Udruge Aktivni umirovljenici Osijek u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici svladali su tečaj osnova rada na računalu. Diplome im je danas uručio osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

„Čestitam djelatnicima knjižnice kao i članovima Udruge Aktivni umirovljenici na ovom hvale vrijednom projektu kao i na energiji kojom zrače i koju su, barem djelomično, prenijeli i na mene zbog čega ne isključujem kako ću se i sam u skoroj budućnosti odlučiti za neki od njihovih tečaja“, istaknuo je Vrkić.
Program nazvan "U korak s vremenom" namijenjen je umirovljenicima koji se dosad nisu ili su se vrlo malo susretali s radom na računalima. Nakon završenog tečaja polaznici znaju koristiti operacijski sustav Windows, napisati, urediti i spremiti dokument, pretraživati internet, slati elektroničku poštu, koristiti društvene mreže te Skype, popularni softver za komunikaciju s ljudima širom svijeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.